bannier.reismee.nl

Oostenrijk (deel 1)

Hallo,

Daar zijn we weer, we zijn goed aangekomen in Kaprun (Oostenrijk) en zullen hier deze week nog blijven. Vanaf Fai Della Paganella zijn we hierheen gereden via de ‘grande strada della dolomiti'. Een zeer mooie route dwars door de dolomieten heen. Zo kom je onder andere door het bekende dorpje Canazei wat midden in de dolomieten ligt. Hier was het dan ook zeer druk omdat het erg toeristisch is. Eenmaal aangekomen in kaprun hebben we de auto uitgeladen en hebben we gegeten.

Zondags zijn we naar de Schmittenhohe geweest (berg 2000m hoog). Op deze berg hadden we zeer mooi uitzicht op Zell am See (incl. het meer) en de bergen eromheen. Na hier geweest te zijn, zijn we weer afgedaald naar Zell am See en hebben we het dorpje bekeken, dit was echter helemaal gesloten dus hier zijn we 's maandags naar terug geweest.

Maandag ochtend hebben we eerst Kaprun bekeken en erna Zell am See, beide zeer mooie plaatsjes. Wel zijn ze zeer toeristisch en dit is ook te merken aan de hordes Nederlanders en Duitsers die er zijn. Nadat we alles gezien hadden hebben we ergens iets gegeten en zijn we naar de ‘Großglockner Hochalpstraße' gegaan. Dit is een route die langzaam klimt naar een uitzichtpunt waar de Großglockner goed te zien is. Dit is de hoogste berg van Oostenrijk met een hoogte van 3748m. De route was zeer mooi en ook alle hoge toppen rondom de Großglockner waren goed te zien. Hier was ook een museum over Frans-Joseph & Elisabeth (genaamd ‘Sisi'). Dit was erg leuk om te zien.

Het weer is hier momenteel redelijk, in de bergen hebben we soms temperaturen van 4 graden gehaald, maar gemiddeld is het in het dorp zo'n 13 tot 20 graden. Wel is er regen opkomt volgens de Oostenrijkse Erwin Krol maar dat is nog even afwachten.

Van dit alles zijn foto's terug te vinden in de laatst toegevoegde fotoserie. Dit was het weer voor vandaag en één dezer dagen zullen we nog wel wat foto's toevoegen.

Maandag is Xandra ook gestopt met de Prednisolon en de andere medicijnen. *Gelukkig! JEEJ*

Groetjes Pol & Xandra

Frèrejean

Opnieuw erg mooie foto's. Wij kwamen ±25 jaar in de omgeving van de Grossglockner en logeerden in Fusch vlak achter de Mautstelle. Maar wat jij gefotografeerd hebt heb ik nooit gezien, prachtig. Je kunt er wel slecht weer aantreffen. In Kaprun zijn jullie zeker met de Schrägaufzug naar boven geweest. Ik ben erg benieuwd naar de volgende foto's. Veel plezier.